Zuyderzee aan de dijk - Locatie

Het dorp Spakenburg

Spakenburg is een leuk bruisend dorp. Het rijke vissersverleden van Spakenburg is nog overal voelbaar. Het geeft het dorp karakter en sfeer. Ook zijn er het hele jaar door diverse evenementen, zoals de Zuidwal Botterwedstrijden, Visserijdag, SolexRees en de Kunstroute maar er staat nog veel meer op het programma!

De Spakenburgse Dagen zijn erg populair onder de inwoners van Spakenburg en omgeving. Overal mensen in klederdracht en kraampjes met lekkers. Ondertussen doen de verhalen over het oude Spakenburg de ronde.

route
Zuyderzee aan de dijk - Gezellig winkelen en uitgaan in eigen dorp

Gezellig winkelen en uitgaan in eigen dorp. Maar ook als er geen feest is, is Spakenburg leuk. Het gezellige dorpshart heeft een winkelcentrum en twee winkelstraten. In de Spuistraat en Kerkstraat vindt u een heel gevarieerd winkelaanbod van grote ketens, boetiekjes en speciaalzaken. 

En op zaterdag natuurlijk naar de markt voor vers fruit, de lekkerste vis en mooie groenten. Wie uit wil om te eten, een drankje te drinken of om te dansen hoeft het dorp niet te verlaten.

Foto
Zuyderzee aan de dijk - Rustig en centraal

Rustig en centraal

Foto

Spakenburg ligt op een interessante positie in Nederland. U waant zich hier ver van alles vandaan, het tegendeel is waar. Dankzij de goede uitvalswegen bent u met 20 minuten rijden in hartje Amersfoort, in Nijkerk of het gezellige Hilversum. Wist u dat u in binnen een uur rijden ook in Amsterdam bent!

Aan water geen gebrek want Spakenburg is een waterrijke omgeving. Met de twee prachtige havens en het Eemmeer om de hoek heeft u een unieke uitvalbasis om er met de boot op uit te gaan. Dichtbij de watersportvereniging zijn watersporters hier ook echt helemaal op hun plek.

Blijf op de hoogte
van de ontwikkelingen

Foto Meld u aan